donderdag 7 september 2006

The Wall Street Tea Rose

Afgelopen dinsdag bezochten we, op mijn verjaardag, The Wallstreet Tea Rose in Deventer. We kenden het straatje al van het Dickensfestijn, dat elk jaar in Deventer gehouden wordt, maar hadden deze Tearoom nog niet ontdekt.

Jammer genoeg is het weer niet zó goed, dat we in de gezellige tuin kunnen zitten. Maar als we naar binnen lopen, blijkt dat het daar minstens zo gezellig is. Mooie houten tafels, een houten toonbank, een apothekerskast, een ouderwets Etna-fornuis en tartans & kandelaars aan de muur zorgen voor een ontspannen sfeer. Ook de heerlijke geur van verschillende soorten thee maken dat je je er snel thuisvoelt. Het enige dat niet bij de aankleding past zijn de promotiestandaardjes voor chocomel op de tafels en het bakje met suikerzakjes. Dat moet natuurlijk gewoon een ouderwetse suikerpot zijn.

The Wallstreet Tea Rose kent een uitgebreide kaart, met vele soorten thee (uit verschillende windstreken) en allerei gebak en gerechten, waaronder scones, sandwiches, crumpets en echte Schotse Haggis (niet iets wat we zouden kiezen als vegetariër). De kaart is zo uitgebreid, dat het wel even duurt voordat we een keuze hebben gemaakt. Gelukkig is de serveerster geduldig. We kiezen uiteindelijk allebei voor een Cream Tea.

Mijn vriend drinkt hierbij de Wall Street Tea Rose Melange, een melange van elf theesoorten, waaronder Lapsang, Earl Grey en Assam. Dit is een volle, ronde, geurige thee vol van verschillende smaken. In de verte proef je iets rozigs. Mijn vriend vond deze thee heerlijk zonder suiker; en dát wil wat zeggen, omdat hij normaal bergen suiker in zijn thee doet.

Ik ga voor Lapsang Souchon. Deze is heerlijk zacht, niet overheersend en in het geheel niet bitter. De thee wordt geserveerd in potjes, met een t-sac met losse thee, zodat je zelf de sterkte kunt bepalen. Een nadeel van de potjes: ze kunnen leeg ;-)

En dan de scones ... absolutely delicious aldus mijn vriend, die een groot liefhebber is van cream teas. De scones zijn groot, vers maar jammer genoeg niet warm (dat zou ze nog lekkerder hebben gemaakt). De cream tea wordt geserveerd met echte clotted cream, aardbeienjam, fruit en 2 bonbons (die we maar in een servetje mee naar huis namen; die gingen er echt niet meer in).

Valt er bij de Tea Rose dan helemaal niets te klagen. Jawel; de serveerster rookte in de zaak. Zonde, juist omdat het er zo heerlijk ruikt. Maar op deze misstap na, is de Wallstreet Tea Rose een aanrader voor de theeliefhebber.

Entourage: 8,5
Bediening: 8
Thee: 8,5

Een eerdere tea room bespreking vind je op Theedrinken bij de Hoofdige Boer.

Geen opmerkingen: