maandag 24 juli 2006

Theedrinken bij De hoofdige boer

In het lieflijke dorpje Almen (de Achterhoek) vind je de 19e eeuwse theetuin van Landhotel De hoofdige boer. Door de hoge bomen is het een heerlijke tuin om te vertoeven bij warm weer (bonuspunt!). De tafeltjes zijn zo neergezet dat je lekker vrij zit. Je kunt in de theetuin genieten van een Afternoon tea (€ 7,50) met scones, koekjes, bonbons, muffins en dergelijke. Ook voor een High tea (€ 17,50) kun je er terecht; wel alleen na reservering.

Wij gaan voor een potje thee. De conversatie:
“Hebben jullie ook Lapsang?”
“.... eh, wat?”
“Lapsang Souchong thee?”
(verbaasde blik) “Daar heb ik nog nooit van gehoord!”
“Wat voor thee hebben jullie wel?”
“Nou, gewoon Pickwick ...”

Ok, Pickwick in een theetuin. Nou ja, dan maar Earl Grey. Omdat we met zijn tweeën een potje Earl Grey bestelden, kregen we een tweepersoonspotje. We moesten helaas alleen nog wel zelf de thee zetten (zoals zo vaak in Nederland). Het vreemde was dat we beiden een eigen zakje kregen bij ons kopje; dus de verwarring was groot: moesten we nu het hete water in het kopje schenken en daar het zakje inhangen, of toch de thee in het potje zetten? Het laatste dan maar, alleen was het nog even puzzelen hoe de theepot openging.

Voordeel in Almen is wel dat ze heerlijk zacht water hebben, dus de thee smaakte in het geheel niet bitter. En ... je krijgt waar voor je geld. Uit de pot konden we ieder meer dan drie koppen thee halen. Bij de thee werd ook nog allerlei lekkers geserveerd: bonbons, koekjes, amaretti en chocolade.

Voor het echte theedrinken hoef je niet naar Almen (er schijnen nog meer theetuinen te zijn in de Achterhoek), maar al met al hebben we er wel heerlijk gezeten. De entourage was goed, de bediening vriendelijk. En af en toe kwam er een koolmeesje bij ons zitten om te kijken of er nog wat te halen viel. Helaas heb ik geen foto van deze leuke stek. Ik was vergeten nieuwe batterijen in mijn camera te doen :-(

Entourage: 8
Bediening: 7
Thee: 5

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Angela,

Ken je ook Leonidas Tearoom in Delft? En in Leiden op het Kort Rapenburg zit er ook eentje, een soort Engelse pub. Bij beide kun je een goede high tea krijgen (wel vooraf reserveren natuurlijk).

Veel plezier en dank voor je beschrijving van the Wallstreet Tea Rose.

Groeten van Stephanie