zaterdag 28 oktober 2006

Nieuw assortiment thee bij Albert Heijn

Dat het theedrinken in de lift zit, blijkt wel uit het feit dat Albert Heijn zijn assortiment thee flink heeft uitgebreid. Over de thee in pyramidezakjes heb ik al in een eerder bericht geschreven; deze zijn er in de varianten Darjeeling, Earl Grey (niet alleen met bergamot, maar ook met blauwe korenbloem en lavendelbloesem), Groene thee (met citroengras) en Rooibos (met vanille).

Daarnaast hebben ze onder het Excellent-merk nieuwe losse thee: Ceylon (met bergamotaroma, dus eigenlijk Earl Grey), China (groene thee met jasmijn) en India (Darjeeling, tweede pluk).

In Allerhande 11/2006 een artikel over deze theeën, maar ook een aantal recepten. Ik had jullie graag doorverwezen naar de site van Allerhande; daar staan de theerecepten echter niet vermeld. Dus geef ik er hier maar eentje prijs.

Melkthee met sinaasappel en kardemon
Nodig: 1 sinaasappel, 1 liter melk, 2 el sinaasappelhoning, 1 tl gemalen kardemom, 1 el losse Darjeeling thee

Snijd met de dunschiller een dun stukje schil van de sinaasappel. Breng de melk voorzichtig aan de kook, voeg de sinaasappelschil, de honing, de kardemom en de thee toe en laat het op zeer laag vuur 2-3 minuten zachtjes doorkoken (niet over laten koken!). Zeef de melk voor gebruik en serveer direct.

Voor de overige twee recepten (Muntthee met limoen en suiker & Groene thee met gember) moet je zelf de Allerhande gaan halen. Hij ligt nog tot ongeveer 13 november in de winkel (zolang de voorraad strekt).

Geen opmerkingen: