woensdag 4 oktober 2006

Nieuwe trend: pyramidezakjes

Na Lipton en Pickwick heeft nu ook Albert Heijn de pyramidezakjes met losse thee ontdekt. De zakjes zitten bij Albert Heijn niet in een doosje maar in een hersluitbare zak; ben benieuwd of dat ook een trend gaat worden.

De verpakkingen en de reclames zien er allemaal heel hip uit, maar over de pyramidezakjes is veel te doen op internet; kijk bijvoorbeeld eens op SBS Teas. De zakjes zijn namelijk gemaakt van nylon (een chemisch product waar onder andere petroleum voor nodig is), zijn moeilijk afbreekbaar en dus in het geheel niet mileuvriendelijk. Als je altijd gewend bent om je gebruikte theezakjes in de biobak te gooien, moet je dat bij deze pyramides uit je hoofd laten. In een tijd waarin we allemaal meer bewust met de aarde en haar grondstoffen om moeten gaan, is dit mijns inziens geen verbetering.

Echte theepuristen zweren natuurlijk bij losse thee in de pot, maar ik vind die losse bladeren in de gootsteen altijd zo vervelend. Ik hou het dus gewoon bij mijn t-sacs. Dit zijn een soort papieren envelopjes waarin je losse thee kunt doen. Voordeel boven thee in theezakjes is dat je zo je eigen sterkte kunt bepalen. Ook heeft de thee wat meer ruimte om uit te zetten, wat de smaak weer bevordert. De t-sacs zijn in vier maten verkrijgbaar. En na gebruik kunnen ze gewoon in de biobak.

Geen opmerkingen: