maandag 21 augustus 2006

Kookkunst

In het augustusnummer van het gratis kooktijdschrift Boodschappen staat een intrigerend recept: Groene-theerijst met groenten. Het recept is verzonnen door Roy Zirkzee, student Food Design aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch. Hij kreeg de opdracht van Boodschappen om beautyfood te maken; een gerecht dat ingrediënten bevat waardoor we ons beter voelen en er stralender uitzien.

Hij is bij het maken van het recept ervan uitgegaan dat wie goed eet, zich ook goed voelt, en wie zich goed voelt, dat ook uitstraalt. In het artikel zegt hij dat hij met dit gegeven op groene thee uitkwam, omdat dit een heilzaam effect op de gezondheid heeft. “Zo heeft groene thee een gunstige werking op cholesterol en bloeddruk, bevordert de spijsvertering, ondersteunt het immuunsysteem en gaat veroudering tegen”, aldus Zirkee. In zijn recept gebruikt hij in totaal 8 theezakjes groene thee (voor 1 persoon), dus daar moet je je wel heel goed van gaan voelen.

Wie het hele artikel wil lezen, moet snel een exemplaar van Boodschappen afhalen bij de dichtsbijzijnde Plus, Hoogvliet, E-markt of andere supermarkt waar ze het tijdschrift verspreiden. Wie alleen het recept wil hebben, surft naar de Boodschappensite.

Geen opmerkingen: