woensdag 9 augustus 2006

Water

Een goed kopje thee begint met goed water. Maar welk water is nu het beste om thee mee te zetten? Ikzelf gebruik altijd gewoon kraanwater, omdat ik had begrepen dat in Nederland het water uit de kraan gewoon goed is. Maar volgens kenners is dat niet goed genoeg, omdat het te hard is en vol met calcium, magnesium en andere mineralen zit. Theeproever Karel Thieme van Thieme’s Echte Thee gaat voor Spa Reine of het exclusieve bergwater Glaciar uit Portugal, omdat dit zacht, zuiver mineraalarm water is. Met leidingwater zou je volgens hem alleen maar donkere thee krijgen, terwijl diverse theeën juist onderling van kleur verschillen.

Ook Marion van den Blik van Betjeman and Barton in Den Haag heeft haar voorkeuren. Zij raadt aan om een waterfilter te gebruiken, dat je kunt kopen bij onder andere natuurwinkels en winkels met huishoudelijke artikelen. Vul de kan met leidingwater en gebruik het water vervolgens om er een overheerlijk kopje thee mee te zetten. Voor mensen die iets meer te besteden hebben, beveelt zij de Quooker aan. De Quooker zorgt ervoor dat je gefilterd water van 100ºC direct uit de kraan krijgt. Handig voor een heel snel kopje thee.

Ikzelf zal binnenkort eens gaan experimenteren met Spa Blauw. Niet voor de huis-, tuin-, en keukenthee, maar voor de bijzondere theeën die ik wil gaan uitproberen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Angela,

Heb je al getest?
Wat zijn je bevindingen?
Ik ben reuze benieuwd.

Groeten,
Karel Thieme

Anoniem zei

Beste Angela,

Heb je al getest?
Wat zijn je bevindingen?
Ik ben reuze benieuwd.

Groeten,
Karel Thieme